09 Ağustos 2006

Cevat Kurtuluş..

Herhangi bir filmi izlemeye ba$ladınız ve kö$ke benzer bir yapıyla kar$ıla$tınız, aklınıza gelecek ilk isim nedir? evet evet cevat abi.. Rahmetli tüm kö$klerde itinayla u$aklık yaptı, yeri geldi kahya diye anıldı.. İçerideki ba$rol karakterinden bağımsız olarak o oradaydı ve hep hizmet etti, zaman zaman mutfağa bile girip yemek hazırladı zaman zaman yerleri süpürdü, ama hep oradaydı..

Absürd sahnelerde Cevat abinin kafası karı$tığında hızlı çekim tekniği girerdi devreye, avin içinde bir oraya bir buraya ko$turan cevat abi ilgi çekerdi, tek suçu Türk olmasıdır yoksa en iyi u$ak oyuncu dalında oscar alması kesindi..

Benm okuduğum okula da gelmi$ti rahmetli, yeni yapılan müsamere salonumuzda bir oyun oynamı$lardı, çılgınlar gibi alkı$lamı$tık küçücük ellerimizle.. $imdi bakıyorum da herkes u$ak pe$inde ama kimse u$ak olmak istemiyor, herkes büyük adam olma hevesinde kimse dü$ünmüyor "bu çöpler toplanmazsa kokar bu dünya" diye, bu devirde Cevat Kurtuluş olmak hakkaten zor hatta imkansız bile.. Kim gelecek ufacık çocukların mahallesine de tiyatro^yu sevdirecek? gelmez kimse, hala bekliyor çocuklar..
"cevat abiniz sizlere ömür, beklemeyin veledler"..

1 yorum:

huysuz dedi ki...

cevat kurtuluş'un daimi ekürisiyle kiralık katil oldukları bi film de vardı bi de.