18 Temmuz 2006

bir şiirdir nihat ziyalan

Türk sinema tarihinde Hülya Koçyiğit^le en fazla beraber olmak isteyen aktör olarak tarihe adını altın harflerle yazdırmı$, yüce insan nihat ziyalan 1936 yılında adana^da dünyaya geldiğinde, ne türk sineması böyle bir nimetten haberdardı ne de o biliyordu ileride sezercik^i kaçıran adam olarak anılacağını..
yılmaz güney^le tanı$ması bir " hıyar uzatma " fiiliyle gerçekle$e de " çirkin kral" la beraber bir sürü filmde rol aldı... bir nevi nuri alço olarak anılması ise sezercik aslan parçası filmiyle oldu.. kariyerinin zirvesindeydi nihat ziyalan.. gülü$ü erol ta$ gülü$ü çarpı on kötülükte, bakı$ları gama deliciliğinde, kurbanlarını kötü yola dü$ürme mahareti ise ikiyüzyirmisekiz adet suzan avcı potansiyeline ula$mı$tı..
daha sonra yaptıklarından pi$man olan önder somer gibi, kendini bir duygu selinin içinde buldu nihat baba.. sayko davranmaya, çevresindekilere optimist yakla$maya ba$ladı ve büyük tepki topladı... alı$ılagelmi$ nihat^tan eser yoktu.. karısına su getirmeye, çocuklarına çokoprens almaya ba$ladı.. tüm bunlar yetmiyormu$ gibi bi' de $iir kitabı çıkarttı..
güne$le damgalı, kısa pantalonlu sevda gibi kitapları çıktı babanın.. özlenen yüzlerden $imdi.. internet alemlerinde resmini bile bulmak zor.. zor adamdı baba; ondandır...

2 yorum:

Ece dedi ki...

yani gözlerimin önüne gelecek gibi oluyor görüntüsü, bilimum hülya koçyiğit filminde oynamış 2. adam rolündeki önder somer beyefendi geliyor. kendime engel olamıyorum. bir filmini izlemeliyim mutlaka. bi dakka. sanırım görüntüsü canlanmaya başladı. evet, evet bu o. hatırladım sonundaa!!

postula dedi ki...

kendisi avustralyada yaşamaktadır uzun zamandan beri. en son öküz dergisinde yazıları yayınlanıyodu. şimdilerde noldu bilmem etmem.