06 Aralık 2008

Nejat Gürçen

Gülen Gözler'de inşaatı çöken laz müteahhit Yunus'i haturladinuz mi?

Nejat Gürçen, ortadan ayrılmış saçları, purosu, papyonu, pantolon askısı ile Yeşilçam'ın en orijinal karakterlerine can vermiştir.. İşçisinin hakkını yiyen paragöz patrondur o, Umudumuz Şaban'ın müteahhit'i, Cüneyt Arkın'lı birçok filmin tırsak ama kararlı örgüt elemanlarından biri.. Sinsi, huysuz, memnuniyetsiz ve sonuna kadar mücadelecidir. Korkusuz Korkak'ta Mülayim Sert'in aşna fişnacı patronudur ve sürekli haraca kesilen, tehdit edilen, silik biridir. Şu diyalogla kazınmıştır zihinlere:

- Mülayim.. Allah belanı versin Mülayim.. Babanın parası mı inek? Getirsene çabuk 250bini altıma yapacam!
- Aman patron sık dişini! Sinek pisliği neyse de, seninki 6 ayda temizlenmez.

Hikmet Taşdemir

Turgut Özatay'ın ruh ikizi.. Polemiksiz biçimde kiralık katil rollerinin adamı. Tatar Ramazan'ın Cıbıl Halil'i.. Sanıyorum ki Türk Sineması'nda Kerim ve Arif isimli karakterleri en çok oynamış oyuncu: Umudumuz Şaban'ın Mardinli Arif'i, Korkusuz Korkak'ın Gaddar Kerim'i, İnsan Avcısı'nda Kaçakçı Arif, Ağrı Dağı Efsanesi'ndeyse Molla Kerim.

Hikmet Taşdemir, hep ikinci adam. Pis işlerin ihtiyaç duyulan bitirim ismi. Siyah deri eldivenli profesyonel katil, tetikçi. Benim adım Kerim, hepinizi severim repliği ile yaran adam. Kamçı, kırbaç gibi alet edevatı insan üzerinde kullanabilen bir kahya, bir siyah gözlüklü gölge adam. Saygılar.

Aynur Akkum

Kemal Sunal'ın Korkusuz Korkak filminde, işyerinde patronla sürekli "özel dosya" üzerinde çalışan şuh, seksi, fırsatçı Esin Hanım.. Öyle sanıyorum ki başka da bir filmi yok, zamanının güzel kadınlarından biriymiş hepsi o.